Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo inaczej

Leczo inaczej

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 353

Dodano:

Odsłon: 500

Tradycyjne leczo w nieco zmienionej odsłonie

Składniki

  • Cebula biała - 2 szt.
  • Papryka czerwona - 2 szt.
  • Pieczarki - 15 dag
  • Cukinia - 1 szt.
  • Świeże pomidory - 3 szt.
  • Pomidory suszone - 10 szt.
  • Kiełbasa wiejska - 25 dag
  • Przecier pomidorowy
  • Sól
  • Pieprz
  • Ziele angielskie
  • Liść laurowy
  • Zioła prowansalskie
  • Bazylia
  • Pieprz ziołowy
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa i kiełbasę kroimy w kostkę. W głębokim naczyniu rozgrzewamy olej. Dodajemy zioła prowansalskie, ziele angielskie i liść laurowy. Następnie dodajemy kolejno warzywa - cebulę, po ok. 5 minutach paprykę, następnie po około 3 minutach pieczarki, po kolejnych 3 minutach cukinię. Następnie po 5 minutach dodajemy świeże oraz suszone pomidory. Całość dusimy jeszcze przez około 8 minut. Dodajemy pokrojoną kiełbasę oraz pół kartonika przecieru pomidorowego (około 10 łyżek).

  2. Doprawiamy pieprzem ziołowym oraz bazylią. Dusimy jeszcze około 2 minuty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń