Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1649
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 937
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1649
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 937
Składniki
W garnku rozgrzać olej rzepakowy z masłem. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w kosteczkę czosnek. Jak już widać, że cebula jest zeszklona dodać pieczarki pokrojona na ćwiartki. Dusić na wolnym ogniu, mieszać. Dodać papryki pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę. Cukinię dodać też pokrojoną w kostkę. Teraz pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Gotować na wolnym ogniu i pomieszać od czasu do czasu. Cukinia nie powinna się rozpaść. Dodać cukier, pieprz młotkowany z kolendrą, paprykę, płatki chilli, sól do smaku. Gotowe. Smacznego.