Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo - szybkie i sycące danie. Dla mnie najlepsze, można je jeść bez końca. Ten smak nigdy mi się nie znudzi.
Składniki
Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni. Usmażony boczek przełożyć do miseczki. Na wytopionym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę. Usmażoną przełożyć do miseczki. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na pozostałym tłuszczu, jeśli jest za mało tłuszczu, dodać smalec. Gotową cebule przełożyć do garnka, doprawić słodka papryką. Teraz czas na paprykę. Oczyścić z gniazd i pokroić w paski. Dodać do garnka i dusić około 10 minut. W tym czasie obrać pomidory i pokroić na drobne kawałki. Dodać do garnka, doprawić solą i pieprzem i dusić kolejne 10 minut, tak aby papryka była miękka. Teraz kolej na wkładkę mięsną, dodajemy boczek i kiełbasę, mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Gotowe.