Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim bliskim tak posmakowało że robię je dość często. Dzisiaj przygotowałam wersję bezmięsną. Możemy je podać jako dodatek do mięsa lub zjeść samo np. z chlebem. Jest bardzo proste i dość szybkie w przygotowaniu. To fajny pomysł również na ciepłe danie np. imprezę, na sylwestra, święta itp.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10494
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3132
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2233
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10494
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3132
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2233
Składniki
W garnku o grubym dnie rozgrzewam smalec, wrzucam pokrojoną cebulę i podsmażam na niedużym ogniu tak aby ładnie się zeszkliła i zmiękła. Do zeszklonej cebuli dodaję łyżeczkę słodkiej papryki w proszku i dokładnie mieszam. Następnie wrzucam oczyszczona i pokrojoną paprykę. Minimalnie zwiększam ogień i duszę przez ok. 15 minut. Po tym czasie dodaję pomidory pozbawione skórki i pokrojone na ćwiartki. Dokraję również na trochę soli i pieprzu oraz ostrej papryki, wszystko duszę jeszcze ok. 15 minut. Ilości użytych przypraw, stopień ostrości oraz czas duszenia warzyw zależy od indywidualnych upodobań. Smacznego! Rada: Jeśli nasze pomidory są mało mięsiste i leczo wyszło mało pomidorowe możemy dodać łyżkę koncentratu.