Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, zdrowe leczo z dużą ilością naturalnych witamin.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 58
Kurczak w sosie paprykowym to aromatyczne, pełne smaku danie – w sam raz na o...
Odsłon: 1450
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1253
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 58
Kurczak w sosie paprykowym to aromatyczne, pełne smaku danie – w sam raz na o...
Odsłon: 1450
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 1253
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy, bakłażany kroimy w większą kostkę, obficie solimy i odstawiamy na 15 minut. Po 15 minutach płuczemy w zimnej, bieżącej wodzie bakłażany z soli.
Młode cukinie i patisony obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Tak samo robimy z pieczarkami i paprykami.
Wlewamy do garnka 1 szklankę wody, dodajemy domową pastę rosołową lub kupną kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie. Do garnka dodajemy pokrojone warzywa i parówki w kostkę, dusimy do ich miękkości.
Dodajemy pokrojone pomidory, przyprawiamy do smaku wszystkimi przyprawami z przepisu. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę dusimy i zakańczamy gotowanie.
Z podanego przepisu wyszło dużo lecza, ja dużą część leczo, włożyłam do 3 półlitrowych słoików i do 1 słoika 900 ml. Słoiki pasteryzujemy 20 minut.
Gotowe leczo podajemy z pieczywem, możemy także podać z ryżem lub kaszą. Smacznego !!!