Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z białą kiełbasą podane z kaszą gryczaną. Polecam.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7847
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 282
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3063
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7847
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 282
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3063
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
Kiełbasę parzymy w 75 stopniach Celsjusza 20 minut, pieczarki myjemy, kroimy na połówki i obgotowujemy 15 minut. Cebule obieramy, kroimy w pół plastry i smażymy razem z pieczarkami do momentu ładnego zeszklenia się cebuli.
Zeszkloną cebulę , pieczarki, przekładamy do garnczka, wlewamy szklankę wody i dusimy na wolnym ogniu. Dodajemy pokrojone w 3 centymetrowe kawałki białą kiełbasę, pokrojoną w kawałki czerwoną paprykę, domową pastę rosołową i pomidory z puszki. Dusimy na wolnym ogniu kilkanaście minut aż papryka puści sok i zmięknie. Dodajemy pokrojony drobno koper, mieszamy, doprawiamy do smaku w razie potrzeby. Kończymy gotowanie. W między czasie parzymy kaszę gryczaną w 3 szklankach osolonej wody. Leczo podajemy z parzoną kaszą gryczaną. Smacznego!!!