Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z białą kiełbasą podane z kaszą gryczaną. Polecam.
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 25
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20378
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 364
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 25
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20378
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 364
Składniki
Kiełbasę parzymy w 75 stopniach Celsjusza 20 minut, pieczarki myjemy, kroimy na połówki i obgotowujemy 15 minut. Cebule obieramy, kroimy w pół plastry i smażymy razem z pieczarkami do momentu ładnego zeszklenia się cebuli.
Zeszkloną cebulę , pieczarki, przekładamy do garnczka, wlewamy szklankę wody i dusimy na wolnym ogniu. Dodajemy pokrojone w 3 centymetrowe kawałki białą kiełbasę, pokrojoną w kawałki czerwoną paprykę, domową pastę rosołową i pomidory z puszki. Dusimy na wolnym ogniu kilkanaście minut aż papryka puści sok i zmięknie. Dodajemy pokrojony drobno koper, mieszamy, doprawiamy do smaku w razie potrzeby. Kończymy gotowanie. W między czasie parzymy kaszę gryczaną w 3 szklankach osolonej wody. Leczo podajemy z parzoną kaszą gryczaną. Smacznego!!!