Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo z cebuli

Leczo z cebuli

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 62

Dodano:

Odsłon: 241

Leczo. Jednogarnkowe danie z cebuli, kiełbasy, papryki i pomidorów

Składniki

  • 1,6 kg cebuli
  • 400 g pomidorów krojonych (puszka)
  • 650 g kiełbasy podwawelskiej
  • 5 szt papryki (mix)
  • 300 ml bulionu (mięsny lub warzywny)
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1/3 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oleju
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Leczo z cebuli

Przygotowanie

  1. Kroimy całą cebulę w piórka przekładamy do garnka i solimy. Przesmażamy na dwóch łyżkach oleju.

  2. . Kiełbasę kroimy na półksiężyce i smażymy na suchej patelni a następnie odstawiamy na bok.

  3. Wszystkie papryki oczyszczamy z gniazd i kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli i podlewamy całość bulionem

  4. Dodajemy krojone pomidory z puszki i dwie łyżki koncentratu. Mieszamy, przykrywamy i dusimy na średnim ogniu przez 15 minut

  5. Dodajemy przyprawy i podsmażoną kiełbasę. Mieszamy i dusimy przez 30 minut pod przykryciem.

  6. Nasze leczo jest już gotowe…

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń