Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie z cebuli, kiełbasy, papryki i pomidorów . Świetna propozycja na szybki i prosty obiad.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13534
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 840
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12703
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13534
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 840
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12703
Składniki
Kroimy całą cebulę w piórka przekładamy do garnka i solimy. Przesmażamy na dwóch łyżkach oleju.
Kiełbasę kroimy na półksiężyce i smażymy na suchej patelni a następnie odstawiamy na bok.
Wszystkie papryki oczyszczamy z gniazd i kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli i podlewamy całość bulionem.
Dodajemy krojone pomidory z puszki i dwie łyżki koncentratu. Mieszamy, przykrywamy i dusimy na średnim ogniu przez 15 minut.
Dodajemy przyprawy i podsmażoną kiełbasę. Mieszamy i dusimy przez 30 minut pod przykryciem. Obejrzyj film, który ułatwi przygotowanie potrawy.
Nasze leczo jest już gotowe… Smacznego!!!