Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo z cukinią

Leczo z cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 4362

Dodano:

Odsłon: 538

zima nie jest pewnie najlepszą porą roku na przygotowywanie lecza, ale w sklepach pojawiły się takie młode, apetyczne cukinie, że zdecydowałam się na to danie, oczywiście wersja wegetariańska

Składniki

  • cukinia 1 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • cebula 1 szt
  • pieczarki
  • czosnek 1 ząbek
  • olej
  • sól, pieprz, papryka czerwona słodka i wędzona, jarzynka
  • czubryca zielona
  • koncentrat pomidorowy
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. na oleju poddusić pokrojoną w plastry cebulę i czosnek, dodać pokrojoną paprykę, następnie pokrojone pieczarki, podlać wodą, dodać przyprawy i koncentrat pomidorowy, dusić na małym ogniu, na koniec dodać pokrojoną cukinię, dusić jeszcze ok 7-8 min,
    na koniec dodać czubrycę,



    smacznego


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 01 marca Robi się tego całe gary w sezonie, jak jest wysyp cukinii na działce ;) Pyszne żarełko, u nas zawsze do podkręcania smaku trochę chili, taka świecka tradycja :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń