Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z cukinią to bardzo smaczne, pożywne, zdrowe i proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe z dużą ilością warzyw oraz kiełbasy, idealne na letni obiad dla całej rodziny. Najlepiej smakuje podane z ryżem lub pieczywem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118065
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8400
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3114
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2126
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1539
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118065
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8400
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3114
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2126
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1539
Składniki
Obraną cebulę drobno siekamy a kiełbasę kroimy w plastry. Do garnka z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy posiekaną cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i całość krótko rumienimy, dodajemy pokrojoną kiełbasę i wszystko razem podsmażamy. Umytą i wydrążoną z pestek paprykę kroimy w kostkę a cukinię na mniejsze kawałki, wszystko mieszamy z pozostałymi składnikami i chwilę dusimy. Na końcu w większą kostkę kroimy obrane ze skórki pomidory i wrzucamy do lecza, wlewamy bulion i wszystko mieszamy, wsypujemy obie papryki oraz zioła prowansalskie i całość gotujemy do momentu aż kiełbasa i warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane. 15 minut przed końcem gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i wszystko doprawimy do smaku solą oraz czarnym. Gotowe leczo podajemy z ryżem lub pieczywem.