Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z cukinią to bardzo smaczne, pożywne, zdrowe i proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe z dużą ilością warzyw oraz kiełbasy, idealne na letni obiad dla całej rodziny. Najlepiej smakuje podane z ryżem lub pieczywem.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 27
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 142
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2489
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 27
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 142
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2489
Składniki
Obraną cebulę drobno siekamy a kiełbasę kroimy w plastry. Do garnka z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy posiekaną cebulę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i całość krótko rumienimy, dodajemy pokrojoną kiełbasę i wszystko razem podsmażamy. Umytą i wydrążoną z pestek paprykę kroimy w kostkę a cukinię na mniejsze kawałki, wszystko mieszamy z pozostałymi składnikami i chwilę dusimy. Na końcu w większą kostkę kroimy obrane ze skórki pomidory i wrzucamy do lecza, wlewamy bulion i wszystko mieszamy, wsypujemy obie papryki oraz zioła prowansalskie i całość gotujemy do momentu aż kiełbasa i warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane. 15 minut przed końcem gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i wszystko doprawimy do smaku solą oraz czarnym. Gotowe leczo podajemy z ryżem lub pieczywem.