Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z cukinią i kiełbasą – idealne danie na obiad lub kolację! Szybkie w przygotowaniu, aromatyczne i pełne warzyw.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
W garnku na oleju podsmażamy drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek.
Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, a potem cukinię. W międzyczasie sparzamy pomidory i obieramy je ze skóry.
Na patelni podsmażamy kiełbasę i dodajemy do garnka z warzywami. Dodajemy również pokrojone pomidory, wszystkie przyprawy oraz koncentrat pomidorowy.
Dusimy wszystko około 5-10 minut lub do miękkości warzyw. Na koniec możemy doprawić danie według własnego uznania. Nasze leczo z cukinią i kiełbasą jest już gotowe. Smacznego