Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne leczo z cukinii to lekkie danie bogate w warzywa, które będzie idealne na obiad lub kolację. Potrawę najlepiej przygotowywać latem ze świeżych pomidorów i cukinii. Leczo możesz podawać z pieczywem lub ryżem. Jeśli chcesz, żeby potrawa była bardziej treściwa, możesz do środka dodać podsmażoną kiełbasę.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10644
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3281
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10644
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3281
Składniki
Dokładnie umyj warzywa, od cukinii odetnij końcówki i pokrój w plastry, to samo zrób z pieczarkami. Z papryki usuń gniazdo nasienne, a następnie pokrój w większą kostkę. Pomidory sparz i pokrój w mniejsze części.
Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę posiekaj – podsmaż na oliwie do złotego koloru. Dorzuć cukinię i paprykę, smaż do momentu, aż zmiękną. Następnie dodaj obrane ze skórki i pokrojone pomidory.
Dodaj przyprawy i gotuj wszystko przez kilka minut. Jeśli danie jest zbyt gęste, dolej wody. Leczo z cukinii możesz podawać z pieczywem lub ugotowanym ryżem.