Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne leczo z cukinii to lekkie danie bogate w warzywa, które będzie idealne na obiad lub kolację. Potrawę najlepiej przygotowywać latem ze świeżych pomidorów i cukinii. Leczo możesz podawać z pieczywem lub ryżem. Jeśli chcesz, żeby potrawa była bardziej treściwa, możesz do środka dodać podsmażoną kiełbasę.
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 289
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52523
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 524
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 182
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 289
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52523
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 524
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 182
Składniki
Dokładnie umyj warzywa, od cukinii odetnij końcówki i pokrój w plastry, to samo zrób z pieczarkami. Z papryki usuń gniazdo nasienne, a następnie pokrój w większą kostkę. Pomidory sparz i pokrój w mniejsze części.
Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę posiekaj – podsmaż na oliwie do złotego koloru. Dorzuć cukinię i paprykę, smaż do momentu, aż zmiękną. Następnie dodaj obrane ze skórki i pokrojone pomidory.
Dodaj przyprawy i gotuj wszystko przez kilka minut. Jeśli danie jest zbyt gęste, dolej wody. Leczo z cukinii możesz podawać z pieczywem lub ugotowanym ryżem.