Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne leczo z cukinii to lekkie danie bogate w warzywa, które będzie idealne na obiad lub kolację. Potrawę najlepiej przygotowywać latem ze świeżych pomidorów i cukinii. Leczo możesz podawać z pieczywem lub ryżem. Jeśli chcesz, żeby potrawa była bardziej treściwa, możesz do środka dodać podsmażoną kiełbasę.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12575
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13635
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5741
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12575
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13635
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5741
Składniki
Dokładnie umyj warzywa, od cukinii odetnij końcówki i pokrój w plastry, to samo zrób z pieczarkami. Z papryki usuń gniazdo nasienne, a następnie pokrój w większą kostkę. Pomidory sparz i pokrój w mniejsze części.
Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę posiekaj – podsmaż na oliwie do złotego koloru. Dorzuć cukinię i paprykę, smaż do momentu, aż zmiękną. Następnie dodaj obrane ze skórki i pokrojone pomidory.
Dodaj przyprawy i gotuj wszystko przez kilka minut. Jeśli danie jest zbyt gęste, dolej wody. Leczo z cukinii możesz podawać z pieczywem lub ugotowanym ryżem.