Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne leczo z cukinii to lekkie danie bogate w warzywa, które będzie idealne na obiad lub kolację. Potrawę najlepiej przygotowywać latem ze świeżych pomidorów i cukinii. Leczo możesz podawać z pieczywem lub ryżem. Jeśli chcesz, żeby potrawa była bardziej treściwa, możesz do środka dodać podsmażoną kiełbasę.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19918
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 500
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 542
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6958
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243746
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19918
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 500
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 542
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6958
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243746
Składniki
Dokładnie umyj warzywa, od cukinii odetnij końcówki i pokrój w plastry, to samo zrób z pieczarkami. Z papryki usuń gniazdo nasienne, a następnie pokrój w większą kostkę. Pomidory sparz i pokrój w mniejsze części.
Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę posiekaj – podsmaż na oliwie do złotego koloru. Dorzuć cukinię i paprykę, smaż do momentu, aż zmiękną. Następnie dodaj obrane ze skórki i pokrojone pomidory.
Dodaj przyprawy i gotuj wszystko przez kilka minut. Jeśli danie jest zbyt gęste, dolej wody. Leczo z cukinii możesz podawać z pieczywem lub ugotowanym ryżem.