Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne leczo z cukinii to lekkie danie bogate w warzywa, które będzie idealne na obiad lub kolację. Potrawę najlepiej przygotowywać latem ze świeżych pomidorów i cukinii. Leczo możesz podawać z pieczywem lub ryżem. Jeśli chcesz, żeby potrawa była bardziej treściwa, możesz do środka dodać podsmażoną kiełbasę.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Dokładnie umyj warzywa, od cukinii odetnij końcówki i pokrój w plastry, to samo zrób z pieczarkami. Z papryki usuń gniazdo nasienne, a następnie pokrój w większą kostkę. Pomidory sparz i pokrój w mniejsze części.
Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę posiekaj – podsmaż na oliwie do złotego koloru. Dorzuć cukinię i paprykę, smaż do momentu, aż zmiękną. Następnie dodaj obrane ze skórki i pokrojone pomidory.
Dodaj przyprawy i gotuj wszystko przez kilka minut. Jeśli danie jest zbyt gęste, dolej wody. Leczo z cukinii możesz podawać z pieczywem lub ugotowanym ryżem.