Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze ulubione letnie danie, świeża młoda cukinia i mięso mielone.
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 71
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 158
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 153
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 179
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 71
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 158
Szybkie i smaczne ciasto z jabłkiem do popołudniowej kawy, pachnące cynamonem.
Odsłon: 153
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 179
Składniki
Cebule grubo siekamy, cukinię, papryki i pomidor kroimy w średnią kostkę. Pasta pomidorowa powinna być dobrze doprawiona : czosnkiem, bazylią, cukrem, cytryną....., jeśli takiej nie nacie leczo trzeba będzie doprawić tymi składnikami. Na dużej patelni przesmażamy mięso z dodatkiem oleju aż straci czerwony kolor. Podsmażone mięso zgarniamy na jedną połowę, dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia.
Przygotowujemy duży szeroki garnek, przekładamy do niego zawartość patelni, dodajemy cukinię z papryką, mieszamy i dusimy pod przykrywką około 10 minut. Od czasu do czasu mieszamy.
Potem dodajemy sproszkowane papryki, pomidor, mieszamy i gotujemy 1-2 minuty. Po tym czasie wlewamy pastę pomidorową, mieszamy, przykrywamy i co chwilę mieszając gotujemy jeszcze 10 minut. Pod koniec dodajemy świeżą bazylię, sól, pieprz.