Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze ulubione letnie danie, świeża młoda cukinia i mięso mielone.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 212
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4491
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12178
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6906
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5647
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 212
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4491
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12178
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6906
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5647
Składniki
Cebule grubo siekamy, cukinię, papryki i pomidor kroimy w średnią kostkę. Pasta pomidorowa powinna być dobrze doprawiona : czosnkiem, bazylią, cukrem, cytryną....., jeśli takiej nie nacie leczo trzeba będzie doprawić tymi składnikami. Na dużej patelni przesmażamy mięso z dodatkiem oleju aż straci czerwony kolor. Podsmażone mięso zgarniamy na jedną połowę, dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia.
Przygotowujemy duży szeroki garnek, przekładamy do niego zawartość patelni, dodajemy cukinię z papryką, mieszamy i dusimy pod przykrywką około 10 minut. Od czasu do czasu mieszamy.
Potem dodajemy sproszkowane papryki, pomidor, mieszamy i gotujemy 1-2 minuty. Po tym czasie wlewamy pastę pomidorową, mieszamy, przykrywamy i co chwilę mieszając gotujemy jeszcze 10 minut. Pod koniec dodajemy świeżą bazylię, sól, pieprz.