Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a głównym składnikiem jest kalarepa. Potrawę możemy podawać z kaszą, ryżem, ziemniakami lub z pieczywem.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8432
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6814
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4661
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327221
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8432
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6814
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4661
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327221
Składniki
Kalarepy obieramy i kroimy w słupki. Paprykę kroimy w paski a cebulę w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy dużą łyżkę masła /lub olej/ i wrzucamy cebulę. Podsmażamy ok. 1 min a gdy stanie się szklista dodajemy kalarepę i paprykę. Często mieszając podsmażamy na małym ogniu. Czosnek i papryczkę chili drobno siekamy, dodajemy na patelnię i całość dusimy aż kalarepa będzie al dente. Następnie dodajemy drobno posiekane pomidory, keczup, cukier i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy 4-5 min. Danie serwujemy od razu po przygotowaniu z kaszą, ryżem lub pieczywem. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.