Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a głównym składnikiem jest kalarepa. Potrawę możemy podawać z kaszą, ryżem, ziemniakami lub z pieczywem.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4564
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29500
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 195
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18998
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 842
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4564
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29500
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 195
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18998
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 842
Składniki
Kalarepy obieramy i kroimy w słupki. Paprykę kroimy w paski a cebulę w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy dużą łyżkę masła /lub olej/ i wrzucamy cebulę. Podsmażamy ok. 1 min a gdy stanie się szklista dodajemy kalarepę i paprykę. Często mieszając podsmażamy na małym ogniu. Czosnek i papryczkę chili drobno siekamy, dodajemy na patelnię i całość dusimy aż kalarepa będzie al dente. Następnie dodajemy drobno posiekane pomidory, keczup, cukier i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy 4-5 min. Danie serwujemy od razu po przygotowaniu z kaszą, ryżem lub pieczywem. Przed podaniem dekorujemy natką pietruszki.