Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z warzyw z dodatkiem wędliny to bardzo smaczne i sycące danie jednogarnkowe.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15670
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4714
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 386
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2945
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15670
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4714
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 386
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2945
Składniki
Cukinie ze skórką, obrane kalarepki i paprykę bez gniazd nasiennych pokroić w kostkę. Umytą fasolkę pokroić na kawałki i razem z kalarepką blanszować w lekko osolonej wodzie, osączyć.
Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w pół krążki, lekko zrumienić na patelni. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekany w krążki por, dodać paprykę, podsmażyć.
Następnie wsypać cukinię, przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić przez kilka minut.
Tak przygotowane warzywa przełożyć do garnka. Wsypać wcześniej podsmażoną kiełbasę.
Dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory, przecier pomidorowy, podlać niewielką ilością wody, gotować do miękkości warzyw (nie rozgotować). Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.