Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z warzyw z dodatkiem wędliny to bardzo smaczne i sycące danie jednogarnkowe.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Cukinie ze skórką, obrane kalarepki i paprykę bez gniazd nasiennych pokroić w kostkę. Umytą fasolkę pokroić na kawałki i razem z kalarepką blanszować w lekko osolonej wodzie, osączyć.
Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w pół krążki, lekko zrumienić na patelni. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekany w krążki por, dodać paprykę, podsmażyć.
Następnie wsypać cukinię, przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić przez kilka minut.
Tak przygotowane warzywa przełożyć do garnka. Wsypać wcześniej podsmażoną kiełbasę.
Dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory, przecier pomidorowy, podlać niewielką ilością wody, gotować do miękkości warzyw (nie rozgotować). Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.