Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z warzyw z dodatkiem wędliny to bardzo smaczne i sycące danie jednogarnkowe.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 866
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 54
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2117
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4127
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 866
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 54
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2117
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4127
Składniki
Cukinie ze skórką, obrane kalarepki i paprykę bez gniazd nasiennych pokroić w kostkę. Umytą fasolkę pokroić na kawałki i razem z kalarepką blanszować w lekko osolonej wodzie, osączyć.
Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w pół krążki, lekko zrumienić na patelni. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekany w krążki por, dodać paprykę, podsmażyć.
Następnie wsypać cukinię, przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić przez kilka minut.
Tak przygotowane warzywa przełożyć do garnka. Wsypać wcześniej podsmażoną kiełbasę.
Dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory, przecier pomidorowy, podlać niewielką ilością wody, gotować do miękkości warzyw (nie rozgotować). Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.