Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo z kiełbasą.

Leczo z kiełbasą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1031 Ocena: 21429

Dodano:

Odsłon: 1788

Aromatyczne leczo ,bardzo syte i smaczne.

Składniki

  • 6 papryk po 2 szt.czerwona,zielona i żółta
  • 2 cebule,cukinia ponad 1 kg
  • 800g kiełbasy śląskiej drobiowej
  • 4 pomidory malinowe,4szt ogórka surowego.
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,1/2 papryczki chili,sól ,pieprz
  • masło łyżka do podsmażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Leczo z kiełbasą.

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w piórka i zeszklic,dodać pokrojoną w pół plasterki kiełbasę i podsmażyc.
    Cukinię ,ogórki i pomidory obrane ze skórki pokroić w kostke.
    Wrzucić do rondla do cebuli i kiełbasy.
    Dodać papryczkę chili i przyprawy.
    Gotować pół godz.warzywa puszczą sok ,tak,że wody nie trzeba będzie dolewać.
    Ja lubię chrupkie warzywa,więc ten czas mi wystarczył do zrobienia lecza.Jeśli chcecie leczo bardziej rozgotowane,musicie dłużej gotowac.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń