Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie leczo z kiełbasą jałowcową i warzyw zaprawionych, własnej roboty. Proste danie, smaczne, przygotowane w 15 minut, oczywiście pod warunkiem, że wcześniej zrobimy leczo do słoików. Możemy również zmniejszyć ilość składników według odpowiednich proporcji i zrobić leczo na bieżąco. Ważne jest, aby dodać do niego dobrej jakości wędlinę. My użyłyśmy jałowcowej, bo ją bardzo lubimy.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4557
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1638
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 496
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4557
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1638
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 496
Składniki
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy na niego jałowcową pokrojoną w półplasterki. Wędlinę dobrze wysmażamy .Następnie dodajemy leczo ze słoika, koncentrat pomidorowy. Ewentualnie, jeśli jest taka potrzeba przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec zagęszczamy leczo zaklepką z mąki i wody. Leczo z kiełbasą gotowe!
Oto nasze leczo warzywne zaprawiane do słoików: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-leczo-z-papryki-i-baklazana-do-sloikow,1983216,walek.html