Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie leczo z kiełbasą jałowcową i warzyw zaprawionych, własnej roboty. Proste danie, smaczne, przygotowane w 15 minut, oczywiście pod warunkiem, że wcześniej zrobimy leczo do słoików. Możemy również zmniejszyć ilość składników według odpowiednich proporcji i zrobić leczo na bieżąco. Ważne jest, aby dodać do niego dobrej jakości wędlinę. My użyłyśmy jałowcowej, bo ją bardzo lubimy.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 117
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 117
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Składniki
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy na niego jałowcową pokrojoną w półplasterki. Wędlinę dobrze wysmażamy .Następnie dodajemy leczo ze słoika, koncentrat pomidorowy. Ewentualnie, jeśli jest taka potrzeba przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec zagęszczamy leczo zaklepką z mąki i wody. Leczo z kiełbasą gotowe!
Oto nasze leczo warzywne zaprawiane do słoików: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-leczo-z-papryki-i-baklazana-do-sloikow,1983216,walek.html