Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie leczo z kiełbasą jałowcową i warzyw zaprawionych, własnej roboty. Proste danie, smaczne, przygotowane w 15 minut, oczywiście pod warunkiem, że wcześniej zrobimy leczo do słoików. Możemy również zmniejszyć ilość składników według odpowiednich proporcji i zrobić leczo na bieżąco. Ważne jest, aby dodać do niego dobrej jakości wędlinę. My użyłyśmy jałowcowej, bo ją bardzo lubimy.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44699
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182176
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 299
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44699
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182176
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 299
Składniki
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy na niego jałowcową pokrojoną w półplasterki. Wędlinę dobrze wysmażamy .Następnie dodajemy leczo ze słoika, koncentrat pomidorowy. Ewentualnie, jeśli jest taka potrzeba przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec zagęszczamy leczo zaklepką z mąki i wody. Leczo z kiełbasą gotowe!
Oto nasze leczo warzywne zaprawiane do słoików: https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-leczo-z-papryki-i-baklazana-do-sloikow,1983216,walek.html