Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo z kiełbasą i cukinią

Leczo z kiełbasą i cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 20763

Dodano:

Odsłon: 14210

Uwielbiam Leczo - duszone warzywa z kiełbasą, odpowiednio doprawione - pycha :)

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Leczo z kiełbasą i cukinią

Przygotowanie

  1. Składniki:

    7 papryk (2 żółte, 2 zielone, 3 czerwone)

    2 kabaczki

    2 duże cebule

    kiełbasa: 1 jałowcowa, 1/2 z szynki, 1/2 podwawelska

    2 puszki pomidorów krojonych

    1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego

    olej, maggi

    bazylia, majeranek, oregano, sól, pieprz,


    Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebule i czosnek szatkujemy. Kabaczki - jeśli są młode, nie obieramy - obieramy i usuwamy nasiona. Kroimy je w kostkę. Kiełbasę również kroimy w kostkę, a zioła drobno szatkujemy.

  2. Na gorący olej wsypujemy cebulę i czosnek. Gdy lekko się podsmażą dodajemy kiełbasę. Podsmażamy. Następnie dodajemy papryki i wszystko razem dusimy. Pod koniec dodajemy kabaczka, pomidory i koncentrat. Dusimy do miękkości.

  3. Ostatnim krokiem jest dodanie przypraw i porządne wymieszanie potrawy.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewus71 23 lipca 2014 Wygląda bardzo ładnie i na pewno jest bardzo smaczne ..

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń