Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 21899
Dodano: 23.07.2014
Odsłon: 15104
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Składniki:
7 papryk (2 żółte, 2 zielone, 3 czerwone)
2 kabaczki
2 duże cebule
kiełbasa: 1 jałowcowa, 1/2 z szynki, 1/2 podwawelska
2 puszki pomidorów krojonych
1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego
olej, maggi
bazylia, majeranek, oregano, sól, pieprz,
Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebule i czosnek szatkujemy. Kabaczki - jeśli są młode, nie obieramy - obieramy i usuwamy nasiona. Kroimy je w kostkę. Kiełbasę również kroimy w kostkę, a zioła drobno szatkujemy.
Na gorący olej wsypujemy cebulę i czosnek. Gdy lekko się podsmażą dodajemy kiełbasę. Podsmażamy. Następnie dodajemy papryki i wszystko razem dusimy. Pod koniec dodajemy kabaczka, pomidory i koncentrat. Dusimy do miękkości.
Ostatnim krokiem jest dodanie przypraw i porządne wymieszanie potrawy.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Ewus71 23 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Wygląda bardzo ładnie i na pewno jest bardzo smaczne ..5 Kto głosował? | Odpowiedz