Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam Leczo - duszone warzywa z kiełbasą, odpowiednio doprawione - pycha :)
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1414
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14929
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 948
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1414
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14929
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 948
Składniki
Składniki: 7 papryk (2 żółte, 2 zielone, 3 czerwone) 2 kabaczki 2 duże cebule kiełbasa: 1 jałowcowa, 1/2 z szynki, 1/2 podwawelska 2 puszki pomidorów krojonych 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego olej, maggi bazylia, majeranek, oregano, sól, pieprz, Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebule i czosnek szatkujemy. Kabaczki - jeśli są młode, nie obieramy - obieramy i usuwamy nasiona. Kroimy je w kostkę. Kiełbasę również kroimy w kostkę, a zioła drobno szatkujemy.
Na gorący olej wsypujemy cebulę i czosnek. Gdy lekko się podsmażą dodajemy kiełbasę. Podsmażamy. Następnie dodajemy papryki i wszystko razem dusimy. Pod koniec dodajemy kabaczka, pomidory i koncentrat. Dusimy do miękkości.
Ostatnim krokiem jest dodanie przypraw i porządne wymieszanie potrawy.