Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo podane z klopsami i kaszą jęczmienną. Polecam.
Smaki Grecji!
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 443
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1028
Smaki Grecji!
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 443
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1028
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry, lekko solimy i dusimy w garnku z 2 łyżkami oleju około 10 minut.
Dodajemy oczyszczoną z nasion pokrojoną w paski paprykę czerwoną i jasną stożkową, mieszamy i dusimy kolejne 10 minut.
Dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, domową kostkę rosołową, mieszamy i dusimy kolejne 10 minut.
Dodajemy obrane ze skórki pokrojone w kostkę cukinie i patisona, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i koper, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu do miękkości składników.
W między czasie z mielonego mięsa robimy klopsy, przyprawiamy majerankiem, pieprzem i solą.
Gdy wszystkie gotujące składniki będą miękkie dodajemy majeranek, puszkę pokrojonych pomidorów bez skórki i zrobione klopsiki.
Dusimy jeszcze na wolnym ogniu 15 minut pod przykryciem.
Doprawiamy do smaku, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Gotujemy kaszę jęczmienną w ilości potrzebnej do spożycia.
Leczo podajemy z klopsami i kaszą. Smacznego!!!