Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie jednogarnkowe, leczo ugotowane dużą ilością warzyw, klopsów, podane z parzoną kaszą jęczmienną.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 33
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 525
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2002
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3990
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 33
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 525
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2002
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3990
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry, lekko solimy i dusimy w garnku z 2 łyżkami oleju około 10 minut. Dodajemy oczyszczoną z nasion pokrojoną w paski paprykę czerwoną i jasną stożkową, mieszamy i dusimy kolejne 10 minut. Dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, domową pastę rosołową, mieszamy i dusimy kolejne 10 minut. Dodajemy obrane ze skórki pokrojone w kostkę cukinie i patisona, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i koper, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu do miękkości składników. Gdy wszystkie dodane składniki będą miękkie dodajemy majeranek, puszkę pokrojonych pomidorów bez skórki i zrobione klopsiki. Dusimy jeszcze na wolnym ogniu 15 minut pod przykryciem, doprawiamy do smaku, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. W między czasie gotujemy kaszę jęczmienną w ilości potrzebnej do spożycia, gotowe leczo podajemy z klopsami i kaszą. Smacznego!!!