Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z kremem paprykowo pomidorowym to smaczne i pożywne danie obiadowe i nie tylko. Polecam
rondel, łyżka, nóż, ręcznik papierowy, deska do krojenia,
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 691
Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam takie świąteczne ciasteczkado herbatki pasuj...
Odsłon: 107
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 429
Polecam.
Odsłon: 458
Dzisiaj sernik z brzoskwiniami przygotowany na Andrzejki. Wyszedł bardzo smac...
Odsłon: 43
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 691
Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam takie świąteczne ciasteczkado herbatki pasuj...
Odsłon: 107
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 429
Polecam.
Odsłon: 458
Dzisiaj sernik z brzoskwiniami przygotowany na Andrzejki. Wyszedł bardzo smac...
Odsłon: 43
Składniki
Przygotowanie sosu; Wszystkie składniki na sos obrać , ugotować z dodatkiem soli , pieprzu i kostek rosołowych. Po ugotowaniu lekko przestudzić i zmiksować. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych umyć , osuszyć i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i pokroić w półplasterki, cebulę po obraniu pokroić w kostkę, kiełbasę w półplasterki. W rondlu rozgrzać olej , podsmażyć do zeszklenia cebulę, dodać pokrojone pieczarki , podsmażać około 5 - 8 minut, dodać pokrojone papryki i podsmażać kolejne 10 minut, dodać pokrojoną kiełbasę i podsmażać kolejne 10 minut. po czym wlać sos paprykowo - pomidorowy doprowadzić do zagotowania, w razie potrzeby doprawić do smaku najlepiej według swojego uznania. Smacznego
Leczo po ugotowaniu.
Leczo gotowe do podania.