Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z kremem paprykowo pomidorowym to smaczne i pożywne danie obiadowe i nie tylko. Polecam
rondel, łyżka, nóż, ręcznik papierowy, deska do krojenia,
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1414
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1784
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9096
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1414
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1784
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9096
Składniki
Przygotowanie sosu; Wszystkie składniki na sos obrać , ugotować z dodatkiem soli , pieprzu i kostek rosołowych. Po ugotowaniu lekko przestudzić i zmiksować. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych umyć , osuszyć i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i pokroić w półplasterki, cebulę po obraniu pokroić w kostkę, kiełbasę w półplasterki. W rondlu rozgrzać olej , podsmażyć do zeszklenia cebulę, dodać pokrojone pieczarki , podsmażać około 5 - 8 minut, dodać pokrojone papryki i podsmażać kolejne 10 minut, dodać pokrojoną kiełbasę i podsmażać kolejne 10 minut. po czym wlać sos paprykowo - pomidorowy doprowadzić do zagotowania, w razie potrzeby doprawić do smaku najlepiej według swojego uznania. Smacznego
Leczo po ugotowaniu.
Leczo gotowe do podania.