Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z kremem paprykowo pomidorowym to smaczne i pożywne danie obiadowe i nie tylko. Polecam
rondel, łyżka, nóż, ręcznik papierowy, deska do krojenia,
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2257
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 27154
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26985
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2257
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 27154
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 26985
Składniki
Przygotowanie sosu; Wszystkie składniki na sos obrać , ugotować z dodatkiem soli , pieprzu i kostek rosołowych. Po ugotowaniu lekko przestudzić i zmiksować. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych umyć , osuszyć i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i pokroić w półplasterki, cebulę po obraniu pokroić w kostkę, kiełbasę w półplasterki. W rondlu rozgrzać olej , podsmażyć do zeszklenia cebulę, dodać pokrojone pieczarki , podsmażać około 5 - 8 minut, dodać pokrojone papryki i podsmażać kolejne 10 minut, dodać pokrojoną kiełbasę i podsmażać kolejne 10 minut. po czym wlać sos paprykowo - pomidorowy doprowadzić do zagotowania, w razie potrzeby doprawić do smaku najlepiej według swojego uznania. Smacznego
Leczo po ugotowaniu.
Leczo gotowe do podania.