Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, dzisiaj zapraszam na moją małą modyfikację tradycyjnego leczo. Podstawą dania jest oczywiście papryka, (którą moje dzieci uwielbiają chrupać), cukinia, (którą bardzo lubi mój Mąż ), a także pomidory i bakłażan. Zamiast tradycyjnej kiełbaski mamy pikantnego kurczaczka, a ryż zastąpiłam kaszą orkiszową. Zapraszam :)
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Pierś z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie pokroić w kostkę, doprawić papryką ostrą, papryką słodką, pieprzem i solą. Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zalać olejem, całość dokładnie wymieszać. Zostawić na kilka godzin, aby się zamarynowało. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Pozostałe warzywa dokładnie umyć i pokroić w paseczki (niezbyt długie). Zamarynowanego kurczaka podsmażyć na rozgrzanej patelni, następnie dodać paprykę, por, ziele angielskie i liście laurowe, po pewnym czasie dodajemy cukinie i bakłażan, a na sam koniec pomidory. Całość dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw. Doprawić solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami. Gotowe leczo podawać z ugotowaną kaszą orkiszową.
Smacznego !
:)