Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, dzisiaj zapraszam na moją małą modyfikację tradycyjnego leczo. Podstawą dania jest oczywiście papryka, (którą moje dzieci uwielbiają chrupać), cukinia, (którą bardzo lubi mój Mąż ), a także pomidory i bakłażan. Zamiast tradycyjnej kiełbaski mamy pikantnego kurczaczka, a ryż zastąpiłam kaszą orkiszową. Zapraszam :)
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 58
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 282
Świąteczny klops.
Odsłon: 129
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 58
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 282
Świąteczny klops.
Odsłon: 129
Składniki
Pierś z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie pokroić w kostkę, doprawić papryką ostrą, papryką słodką, pieprzem i solą. Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zalać olejem, całość dokładnie wymieszać. Zostawić na kilka godzin, aby się zamarynowało. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Pozostałe warzywa dokładnie umyć i pokroić w paseczki (niezbyt długie). Zamarynowanego kurczaka podsmażyć na rozgrzanej patelni, następnie dodać paprykę, por, ziele angielskie i liście laurowe, po pewnym czasie dodajemy cukinie i bakłażan, a na sam koniec pomidory. Całość dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw. Doprawić solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami. Gotowe leczo podawać z ugotowaną kaszą orkiszową.
Smacznego !
:)