Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na potrawę z maślakami w roli głównej:) Do dania możemy wykorzystać grzyby świeże lub mrożone. Maślaki podsmażane z kiełbasą, papryką i cebulą, doprawione na pikantnie lub łagodnie świetnie smakują z bułką, chrupiącą bagietką, ryżem lub kaszą.
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 140
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7469
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 188
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 99
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 202
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 140
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7469
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 188
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 99
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 202
Składniki
Oczyszczone maślaki obgotowujemy w osolonym wrzątku ok. 5 min. Odcedzamy. Kiełbasę kroimy w kostkę lub plastry i wrzucamy na patelnię. Na małym ogniu podgrzewamy żeby wędlina przyrumieniła się. Następnie na patelnie dodajemy masło, pokrojone cebulę i czosnek oraz grzyby. Solimy do smaku i podsmażamy ok. 5 min. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę paprykę i pomidora oraz keczup i doprawiamy mielonymi paprykami. Dusimy do miękkości. Podajemy od razu po przygotowaniu.