Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na potrawę z maślakami w roli głównej:) Do dania możemy wykorzystać grzyby świeże lub mrożone. Maślaki podsmażane z kiełbasą, papryką i cebulą, doprawione na pikantnie lub łagodnie świetnie smakują z bułką, chrupiącą bagietką, ryżem lub kaszą.
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 544
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 797
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 544
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 797
Składniki
Oczyszczone maślaki obgotowujemy w osolonym wrzątku ok. 5 min. Odcedzamy. Kiełbasę kroimy w kostkę lub plastry i wrzucamy na patelnię. Na małym ogniu podgrzewamy żeby wędlina przyrumieniła się. Następnie na patelnie dodajemy masło, pokrojone cebulę i czosnek oraz grzyby. Solimy do smaku i podsmażamy ok. 5 min. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę paprykę i pomidora oraz keczup i doprawiamy mielonymi paprykami. Dusimy do miękkości. Podajemy od razu po przygotowaniu.