Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i pyszne danie na obiad czy kolację.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 965
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 965
Składniki
Kiełbasę pokroić w pół plasterki i lekko podsmażyć w rondlu na smalcu. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki, kapustę poszatkować. Do podsmażonej kiełbasy dodać pokrojoną paprykę i smażyć przez 5 min. często mieszając. Dodać kapustę, cebulę i czosnek. Gotować na małym ogniu przez 5 min. Dodać pomidory z puszki, paprykę w proszku, wodę i liście laurowe. Mieszamy i gotujemy bez przykrycia 15 min. Doprawić solą i pieprzem, pod koniec dodać pokrojony koperek. Podawać z kaszą lub pieczywem.