Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i pyszne danie na obiad czy kolację.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1207
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 151
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1207
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 151
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Kiełbasę pokroić w pół plasterki i lekko podsmażyć w rondlu na smalcu. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki, kapustę poszatkować. Do podsmażonej kiełbasy dodać pokrojoną paprykę i smażyć przez 5 min. często mieszając. Dodać kapustę, cebulę i czosnek. Gotować na małym ogniu przez 5 min. Dodać pomidory z puszki, paprykę w proszku, wodę i liście laurowe. Mieszamy i gotujemy bez przykrycia 15 min. Doprawić solą i pieprzem, pod koniec dodać pokrojony koperek. Podawać z kaszą lub pieczywem.