Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i pyszne danie na obiad czy kolację.
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15934
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 105
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 412
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 272
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 85
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 451
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15934
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 105
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 412
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 272
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 85
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 451
Składniki
Kiełbasę pokroić w pół plasterki i lekko podsmażyć w rondlu na smalcu. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki, kapustę poszatkować. Do podsmażonej kiełbasy dodać pokrojoną paprykę i smażyć przez 5 min. często mieszając. Dodać kapustę, cebulę i czosnek. Gotować na małym ogniu przez 5 min. Dodać pomidory z puszki, paprykę w proszku, wodę i liście laurowe. Mieszamy i gotujemy bez przykrycia 15 min. Doprawić solą i pieprzem, pod koniec dodać pokrojony koperek. Podawać z kaszą lub pieczywem.