Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i pyszne danie na obiad czy kolację.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 200
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 107
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 200
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 107
Składniki
Kiełbasę pokroić w pół plasterki i lekko podsmażyć w rondlu na smalcu. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki, kapustę poszatkować. Do podsmażonej kiełbasy dodać pokrojoną paprykę i smażyć przez 5 min. często mieszając. Dodać kapustę, cebulę i czosnek. Gotować na małym ogniu przez 5 min. Dodać pomidory z puszki, paprykę w proszku, wodę i liście laurowe. Mieszamy i gotujemy bez przykrycia 15 min. Doprawić solą i pieprzem, pod koniec dodać pokrojony koperek. Podawać z kaszą lub pieczywem.