Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo z młodej kapusty

Leczo z młodej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 536 Ocena: 16902

Dodano:

Odsłon: 6471

Będąc w Bieszczadach zasmakowałam takiej pyszności. Szybkie, proste i bardzo pyszne.

Składniki

  • 1 mała główka młodej kapusty
  • 4-5 lasek kiełbasy śląskiej
  • 1 cebula
  • 2 czerwone papryki
  • 2 średnie marchewki
  • 2-3 ogórki gruntowe
  • 4-5 pomidorów
  • pęczęk natki pietruszki
  • sól i pieprz
  • 3-4 łyżki oleju
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebule (można ja posypać szczyptą cukru, aby się nie przypalała). Kiedy się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Mieszamy i podsmażamy.

  2. Następnie do podsmażonej kiełbasy dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę, startą na tarce o grubych oczkach marchew oraz pokrojonego w kostkę ogórka. Mieszamy i podsmażamy około 5 minut.

  3. Kolejno dodajemy poszatkowaną kapustę. Mieszamy, doprowadzamy do wrzenia. Podlewamy szklanką wody w razie konieczności i gotujemy około 5*8 minut.

  4. Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę pomidory oraz poszatkowaną natkę pietruszki. Wszystko mieszamy doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy jakieś 5-8 minut. Podajemy na gorąco z chlebem lub z ziemniaczkami i kotletem mielonym. Smacznego !!!

  5. ;-D

  6. ;-)))

  7. ;-XD

  8. ;-d

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń