Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc w Bieszczadach zasmakowałam takiej pyszności. Szybkie, proste i bardzo pyszne.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebule (można ja posypać szczyptą cukru, aby się nie przypalała). Kiedy się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Mieszamy i podsmażamy.
Następnie do podsmażonej kiełbasy dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę, startą na tarce o grubych oczkach marchew oraz pokrojonego w kostkę ogórka. Mieszamy i podsmażamy około 5 minut.
Kolejno dodajemy poszatkowaną kapustę. Mieszamy, doprowadzamy do wrzenia. Podlewamy szklanką wody w razie konieczności i gotujemy około 5*8 minut.
Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę pomidory oraz poszatkowaną natkę pietruszki. Wszystko mieszamy doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy jakieś 5-8 minut. Podajemy na gorąco z chlebem lub z ziemniaczkami i kotletem mielonym. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-XD
;-d