Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc w Bieszczadach zasmakowałam takiej pyszności. Szybkie, proste i bardzo pyszne.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 848
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 832
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 76
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 848
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 832
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 76
Składniki
Na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebule (można ja posypać szczyptą cukru, aby się nie przypalała). Kiedy się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Mieszamy i podsmażamy.
Następnie do podsmażonej kiełbasy dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę, startą na tarce o grubych oczkach marchew oraz pokrojonego w kostkę ogórka. Mieszamy i podsmażamy około 5 minut.
Kolejno dodajemy poszatkowaną kapustę. Mieszamy, doprowadzamy do wrzenia. Podlewamy szklanką wody w razie konieczności i gotujemy około 5*8 minut.
Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę pomidory oraz poszatkowaną natkę pietruszki. Wszystko mieszamy doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy jakieś 5-8 minut. Podajemy na gorąco z chlebem lub z ziemniaczkami i kotletem mielonym. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-XD
;-d