Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne leczo z dużą ilością papryki i aromatyczną kiełbasą idealne jako obiad w domu i w pracy!
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 679
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 147
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 83
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 679
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 147
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 83
Składniki
Kiełbasę i cukinię pokrój w pół-talarki, paprykę w większą kostkę, a cebulę w drobną kosteczkę. Na dużej patelni (ja robię w dużej i głębokiej patelni całe danie) podsmaż na rumiano kiełbasę bez dodatku tłuszczu - wytopi się z kiełbasy. Ściągnij kiełbasę z patelni, wytopiony tłuszcz zostaw.
Na patelni z tłuszczykiem z kiełbasy podsmaż paprykę razem z cebulką. Gdy cebulka zmięknie podlej warzywa szklanką wody i duś. Kiedy woda wyparuje dorzuć cukinię, podsmażaj chwilę. Zalej warzywa wodą, by były zakryte i gotuj razem z solą i liściem laurowym do miękkości papryki.
Gdy papryka będzie już miękka (cukinia pewnie trochę się rozpadnie, ale to dobrze). Zalej warzywa pasatą pomidorową lub sokiem pomidorowym i gotuj przez 5 minut.
Po tym czasie dorzuć przesmażoną kiełbasę, dopraw do smaku pieprzem i zajadaj!