Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne leczo z dużą ilością papryki i aromatyczną kiełbasą idealne jako obiad w domu i w pracy!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7631
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2751
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7631
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2751
Składniki
Kiełbasę i cukinię pokrój w pół-talarki, paprykę w większą kostkę, a cebulę w drobną kosteczkę. Na dużej patelni (ja robię w dużej i głębokiej patelni całe danie) podsmaż na rumiano kiełbasę bez dodatku tłuszczu - wytopi się z kiełbasy. Ściągnij kiełbasę z patelni, wytopiony tłuszcz zostaw.
Na patelni z tłuszczykiem z kiełbasy podsmaż paprykę razem z cebulką. Gdy cebulka zmięknie podlej warzywa szklanką wody i duś. Kiedy woda wyparuje dorzuć cukinię, podsmażaj chwilę. Zalej warzywa wodą, by były zakryte i gotuj razem z solą i liściem laurowym do miękkości papryki.
Gdy papryka będzie już miękka (cukinia pewnie trochę się rozpadnie, ale to dobrze). Zalej warzywa pasatą pomidorową lub sokiem pomidorowym i gotuj przez 5 minut.
Po tym czasie dorzuć przesmażoną kiełbasę, dopraw do smaku pieprzem i zajadaj!