Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewające, sycące danie jednogarnkowe z warzywami i kiełbasą.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 812
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 812
Składniki
Obieramy cebulę i pieczarki, kroimy w plastry, lekko solimy i dusimy w garnku z 2 łyżkami oleju kilka minut. Dodajemy oczyszczoną z nasion pokrojone papryki.
Dodajemy pokrojone w kostkę kiełbasę, domową kostkę rosołową.
Dodajemy obrane ze skórki pokrojone w kostkę marchew, cukinię i patisona, pokrojoną natkę pietruszki, i koper, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu do miękkości składników.
Gdy wszystkie dodane składniki będą miękkie dodajemy puszkę pokrojonych pomidorów bez skórki. Dusimy jeszcze na wolnym ogniu 15 minut pod przykryciem, doprawiamy do smaku pozostałymi przyprawami.
Smacznego!!!