Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo to pyszna potrawa, którą u nas zajada się całą rodzina. Leczo może być pożywnym smacznym obiadem. Tym razem zamiast kiełbasy i boczku dodałam bitki z polędwiczek wieprzowych. U nas podaje się go z ulubionym pieczywem.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 240
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 116
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 33
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 240
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 116
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 33
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
Na dużej głębokiej patelni ( np typu wok ) rozgrzewamy kilka łyżek oleju i wrzucamy na niego pokrojoną cebulę. Chwilę smażymy, aż zmięknie
Do cebuli dodajemy pokrojoną w kawałeczki paprykę pozbawioną gniazd nasiennych. Smażymy razem ok 10 minut
Po tym czasie do papryk dolewamy passatę i dusimy dodając pokrojoną w ćwierćplasterki cukinię. Solimy i doprawiamy pieprzem
W tym czasie na osobnej patelni na oleju smażymy polędwiczkę, którą wcześniej kroimy na 2-3 centymetrowe kawałki, które rozbijamy tłuczkiem na dość cienkie bitki. Bitki smażymy na oleju z obu stron w międzyczasie oprószając je solą i pieprzem. Polędwiczka nie wymaga długiego smażenia
Usmażone bitki dokładamy do leczo. Mieszamy. Doprawiamy papryką mieloną słodką i ostrą. Chwilę razem dusimy
Podajemy z ulubionym pieczywem