Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja moja na temat tego wyśmienitego dania. Obowiązkowo z papryką bez skórki (Jak zrobić? Zapraszam do mojej porady „jak zdjąć skórkę z papryki”), cukinią i pomidorami. Jako przyprawę podstawową używam oryginalną węgierską pastę paprykową ostrą. Oczywiście dodaję też domowy przecier pomidorowy. Można podawać z ziemniakami lub z brązowym ryżem.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22501
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14789
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4583
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43974
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 593
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 597
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22501
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14789
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4583
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43974
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 593
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 597
Składniki
1. Mięso kroję w paski szerokości 1x1cm i długości 3cm. 2. W rondlu rozpuszczam smalec gęsi i wkładam paski mięsa, smażę po obu stronach. 3. Przyprawiam i dodaję bulion (zupę pomidorową) ok. 500ml. 4. Podduszam ok. 20 min.
5. Paprykę grilluję i obieram ze skórki. Kroję w paski. Wrzucam do mięsa. 6. Cukinie obieram ze skórki i kroje w paski. Wrzucam do mięsa.
7. Pomidory sparzam, obieram ze skórki i kroję w kawałki. Wrzucam do mięsa. 8. Dodaję przecier pomidorowy, pastę paprykową, 2 łyżki ketchupu łagodnego, opcjonalnie fix.
9. Duszę jeszcze ok.15-20 min. na małym gazie. Smakuję i ewentualnie doprawiam. Danie to powinno mieć wyraźny paprykowy smak i być lekko ostro-słodkie.