Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I znowu leń się wkradł. Tym razem zaproponujemy Wam danie, które poza krojeniem, nie wymaga stania i mieszania. Kochamy leczo, kilka razy do roku musimy zjeść. Czasami, jak za dużo zrobi się, to na gorąco do słoika, kładziemy pokrywką do spodu i jak wystygnie, to do lodówki.
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 129
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3204
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 129
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3204
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki. Z papryk usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plasterki. Cukinie kroimy na plasterki, lub dużą kostkę. Kiełbasę obieramy ze skórki, kroimy na plasterki. Pomidory sparzamy, kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy groszek, kopytka, passatę i bulion. Całość zapiekamy pod przykryciem 90 min w temperaturze 190°C. Co jakiś czas mieszamy. Na koniec do smaku doprawiamy solą i pieprzem.