Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekka przystawka z fasolki szparagowej i schabu"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 921
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 921
Składniki
Fasolkę szparagową przebierz, oderwij twarde końce i nitki wzdłuż warzywa.
Umyte włóż do garnka wypełnionego osoloną wodą i gotuj ok. 20 minut. Chwilę przed końcem dolej 2 łyżki octu ryżowego. Potem odlej i ostudź.
Ogórki obierz i pokrój w wąskie słupki. Truskawki umyj i pokrój w drobną kostkę. Zalej oliwą połączoną z sosem balsamicznym i nałóż na plastry schabu.
Na nich umieść ogórki oraz fasolkę i zwiń w rulony. Opleć je cienkimi plastrami cukinii.
Czas przygotowania: 45 min, ilość kalorii na 1 porcję: 120. Stopień trudności: średnieŹródło: Telemax