Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekki bigosik ze schabem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Kapustę opłucz, oczyść z zewnętrznych liści. Wytnij głąb, resztę kapusty grubo poszatkuj. Schab opłucz, osusz, mięso potnij w plasterki, a potem w paseczki. Cebulę obierz, posiekaj.
W garnku mocno rozgrzej olej. Wrzuć pokrojone mięso oraz cebulę. Mieszając, smaż, aż kawałeczki schabu ładnie się zrumienią ze wszystkich stron. Oprósz je solą i pieprzem.
Następnie dołóż kapustę. Podlej odrobiną wody. Wrzuć ziarenka pieprzu i kminek. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem jeszcze 20 minut.
Natkę, tymianek i koperek opłucz. Wszystkie zioła posiekaj. Wrzuć do bigosu. Przypraw go solą i pieprzem.Źródło: Tina