Do góry

Dania główne Przepis na:

Lekki, delikatny i dietetyczny gulasz drobiowy

Lekki, delikatny i dietetyczny gulasz drobiowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 8843

Dodano:

Odsłon: 5708

Przedstawiam przepis na zdrowy, niskokaloryczny obiad z kurczakiem w roli głównej. To taka podróbka gulaszu z wieprzowiny - zdrowsza, lżejsza a niektórzy sądzą nawet, że smaczniejsza:).

Składniki

  • 500g filetów z kurczaka
  • 1 duża cukinia
  • 2 papryki czerwone
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej,
  • 1 łyżeczka papryki ostrej,
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filet, paprykę, cukinię, cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę, marchew ścieramy na dużych oczkach tarki.

  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filety do zarumienienia. Dodajemy wszystkie warzywa, podsmażamy około 10 minut, Wlewamy 200 ml wody, dusimy pod przykryciem przez około 30 minut, aż warzywa zaczną się rozpadać.

  3. Pod koniec dodajemy koncentrat i przyprawy. Podajemy np. z kaszą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 października 2017 Bardzo fajna i apetyczna propozycja, w końcu nie samą wieprzowiną człowiek żyje.
Powiem więcej, z kurczakiem na pewno nie smakuje gorzej, a może i lepiej :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchniakolorublond 08 października 2017 Ciekawa propozycja - na pewno wypróbuję, lubię takie lekkie zamienniki. Poza tym przyda mi się, bo za dużo izolacji termicznej mi się zgromadziło ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń