Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś w lekkiej odsłonie. Dietetycznie i smacznie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 385
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 119
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 144
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 710
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 207
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16163
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 385
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 119
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 144
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 710
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 207
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16163
Składniki
Miód mieszamy z sosem sojowym, olejem i sokiem z cytryny. Szczypta soli, pieprzu i posiekanego lub suszonego koperku i marynata gotowa. Zalewamy w naczyniu żarodopodrnym nią ułożone kawałki łososia. Skórą do dołu. Musi poleżakować w lodówce około 3 godzin.
Po tym czasie na każdym kawałku łososia układamy plaster cytryny, plasterki pokrojonego czosnku, po dwa pomidorki koktailowe i posypujemy koperkiem.
Łososia pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni (bez termoobiegu) przez około 12-15 minut na środkowej półce. Danie gotowe do podania na przykład z warzywami gotowanymi na parze.