Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś w lekkiej odsłonie. Dietetycznie i smacznie.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 212
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3171
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 963
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 788
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 212
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3171
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 963
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 788
Składniki
Miód mieszamy z sosem sojowym, olejem i sokiem z cytryny. Szczypta soli, pieprzu i posiekanego lub suszonego koperku i marynata gotowa. Zalewamy w naczyniu żarodopodrnym nią ułożone kawałki łososia. Skórą do dołu. Musi poleżakować w lodówce około 3 godzin.
Po tym czasie na każdym kawałku łososia układamy plaster cytryny, plasterki pokrojonego czosnku, po dwa pomidorki koktailowe i posypujemy koperkiem.
Łososia pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni (bez termoobiegu) przez około 12-15 minut na środkowej półce. Danie gotowe do podania na przykład z warzywami gotowanymi na parze.