Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i bardzo smaczny przepis na kotlety mielone z dodatkiem jabłka i maślanki. Delikatne mięso rozpływające się w ustach. Pożywny obiad bez smażenia na niezdrowych tłuszczach. Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj nasz przepis!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 722
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31358
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 722
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31358
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Składniki
Szczypiorek drobno kroimy. Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do mięsa mielonego dodajemy pokrojony szczypiorek, starte jabłko, sprasowane ząbki czosnku, maślankę i otręby owsiane. Doprawiamy płaską łyżeczką soli, płaską łyżeczką pieprzu i łyżką majeranku.
Składniki wyrabiamy dłonią. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy więcej otrębów owsianych.
Z mięsnej masy formujemy kotleciki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!