Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i bardzo smaczny przepis na kotlety mielone z dodatkiem jabłka i maślanki. Delikatne mięso rozpływające się w ustach. Pożywny obiad bez smażenia na niezdrowych tłuszczach. Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj nasz przepis!
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 20
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 75
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 82
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 20
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 75
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 82
Składniki
Szczypiorek drobno kroimy. Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do mięsa mielonego dodajemy pokrojony szczypiorek, starte jabłko, sprasowane ząbki czosnku, maślankę i otręby owsiane. Doprawiamy płaską łyżeczką soli, płaską łyżeczką pieprzu i łyżką majeranku.
Składniki wyrabiamy dłonią. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy więcej otrębów owsianych.
Z mięsnej masy formujemy kotleciki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!