Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Na gorącą oliwę wrzuciłam pokrojone w plasterki marchewkę, w kosteczkę cukinię, w piórka cebulę i 6-7 łyżek ryżu. Podsmażyłam chwilkę, po czym dolałam ok. 0,5 litra wody, szczyptę chili, osoliłam i przykryłam. Dusiłam na niewielkim ogniu pilnując, aby pęczniejący ryż nie wchłonął całej wody. Kiedy ryż był prawie miękki dodałam garść siekanej natki pietruszki. Dusiłam jeszcze ok. 5 minut. Dla smaku na koniec dodałam łyżkę jasnego sosu sojowego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

kathleen 18 września 2011Zgłoś do usunięcia
Trafnie opisałaś to risotto;) Przepis do ulubionych.6 Kto głosował? | Odpowiedz