Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki obiad na koniec lata
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 33256
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 343
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 71
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 345
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9121
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 33256
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 343
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 71
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 345
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9121
Składniki
Na gorącą oliwę wrzuciłam pokrojone w plasterki marchewkę, w kosteczkę cukinię, w piórka cebulę i 6-7 łyżek ryżu. Podsmażyłam chwilkę, po czym dolałam ok. 0,5 litra wody, szczyptę chili, osoliłam i przykryłam. Dusiłam na niewielkim ogniu pilnując, aby pęczniejący ryż nie wchłonął całej wody. Kiedy ryż był prawie miękki dodałam garść siekanej natki pietruszki. Dusiłam jeszcze ok. 5 minut. Dla smaku na koniec dodałam łyżkę jasnego sosu sojowego.