Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki obiad na koniec lata
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 916
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1167
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 916
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1167
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
Na gorącą oliwę wrzuciłam pokrojone w plasterki marchewkę, w kosteczkę cukinię, w piórka cebulę i 6-7 łyżek ryżu. Podsmażyłam chwilkę, po czym dolałam ok. 0,5 litra wody, szczyptę chili, osoliłam i przykryłam. Dusiłam na niewielkim ogniu pilnując, aby pęczniejący ryż nie wchłonął całej wody. Kiedy ryż był prawie miękki dodałam garść siekanej natki pietruszki. Dusiłam jeszcze ok. 5 minut. Dla smaku na koniec dodałam łyżkę jasnego sosu sojowego.