Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 12-06-2008
dla amatorów dużej ilości kalorii
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1828
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4661
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1828
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4661
Składniki
Mięso podsmażyc na dużym ogniu (mocno przypiec) pod koniec dodajac cebulkę żeby się zeszkliła. Dołożyć wszystkie przyprawy i podlać wodą tak, żeby przykryc mięso- dusic po przykryciem ok 1 godz czasem mieszając. Następnie odkryć - podkrecić gaz na max i odparowac resztę płynu (trochę to potrwa , nieco płynu może zostać, Zalać śmietaną i smażyć w niej mięso jeszcze ok 15 min aż śmietana zacznie ciemnieć. Wówczas danie jest gotowe. Podaję je z kaszą pęczak i sałatką , posypane zieleniną.Strasznie tuczące :)