Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 12-06-2008
dla amatorów dużej ilości kalorii
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3811
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3811
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Składniki
Mięso podsmażyc na dużym ogniu (mocno przypiec) pod koniec dodajac cebulkę żeby się zeszkliła. Dołożyć wszystkie przyprawy i podlać wodą tak, żeby przykryc mięso- dusic po przykryciem ok 1 godz czasem mieszając. Następnie odkryć - podkrecić gaz na max i odparowac resztę płynu (trochę to potrwa , nieco płynu może zostać, Zalać śmietaną i smażyć w niej mięso jeszcze ok 15 min aż śmietana zacznie ciemnieć. Wówczas danie jest gotowe. Podaję je z kaszą pęczak i sałatką , posypane zieleniną.Strasznie tuczące :)