Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 12-06-2008
dla amatorów dużej ilości kalorii
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 633
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 94
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 29
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 69
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 76
Krewetki lubię pod każdą postacią i z każdą przyprawą. Można je robić na wiel...
Odsłon: 633
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 94
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 29
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 69
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 76
Składniki
Mięso podsmażyc na dużym ogniu (mocno przypiec) pod koniec dodajac cebulkę żeby się zeszkliła. Dołożyć wszystkie przyprawy i podlać wodą tak, żeby przykryc mięso- dusic po przykryciem ok 1 godz czasem mieszając. Następnie odkryć - podkrecić gaz na max i odparowac resztę płynu (trochę to potrwa , nieco płynu może zostać, Zalać śmietaną i smażyć w niej mięso jeszcze ok 15 min aż śmietana zacznie ciemnieć. Wówczas danie jest gotowe. Podaję je z kaszą pęczak i sałatką , posypane zieleniną.Strasznie tuczące :)