Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formujemy w rulon, wycinamy nożem ukośne kopytka i gotujemy.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424837
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10661
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424837
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10661
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Część śmietanki mieszamy w budyniem, przelewamy do reszty i podgrzewamy. Mieszając. trzymamy na leciutkim ogniu ok. 2 minuty. Zdejmujemy z ognia, dodajemy 4-5 truskawek do środka, rozgniatamy. Twaróg z żółtkiem dobrze rozdrabniamy, najlepiej w misce. Ja używam to tego ręcznej rozdrabniarki. Białko ubijamy na lekką pianę. Twaróg mieszamy łyżką z resztą składników.
Ciasto przekładamy na blat i formujemy 3 rulony, dobrze jest lekko podsypać mąką. Za pomocą noża wycinamy proste lub skośne kawałki ciasta. Gotujemy na średnim ogniu, w niewielkich partiach, kilkanaście sekund od wypłynięcia. Gotowe kopytka polewamy sosem śmietanowym, wykładamy resztę truskawek i polewamy syropem z truskawek.