Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formujemy w rulon, wycinamy nożem ukośne kopytka i gotujemy.
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9344
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1976
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4003
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 512
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 265
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 364
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9344
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1976
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4003
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 512
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 265
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 364
Składniki
Część śmietanki mieszamy w budyniem, przelewamy do reszty i podgrzewamy. Mieszając. trzymamy na leciutkim ogniu ok. 2 minuty. Zdejmujemy z ognia, dodajemy 4-5 truskawek do środka, rozgniatamy. Twaróg z żółtkiem dobrze rozdrabniamy, najlepiej w misce. Ja używam to tego ręcznej rozdrabniarki. Białko ubijamy na lekką pianę. Twaróg mieszamy łyżką z resztą składników.
Ciasto przekładamy na blat i formujemy 3 rulony, dobrze jest lekko podsypać mąką. Za pomocą noża wycinamy proste lub skośne kawałki ciasta. Gotujemy na średnim ogniu, w niewielkich partiach, kilkanaście sekund od wypłynięcia. Gotowe kopytka polewamy sosem śmietanowym, wykładamy resztę truskawek i polewamy syropem z truskawek.