Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka na smaczny, szybki obiad, deser lub kolację. Zagniatamy ciasto, formujemy w rulon, wycinamy nożem ukośne kopytka i gotujemy.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4221
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 478
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3784
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4221
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 478
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3784
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 769
Składniki
Część śmietanki mieszamy w budyniem, przelewamy do reszty i podgrzewamy. Mieszając. trzymamy na leciutkim ogniu ok. 2 minuty. Zdejmujemy z ognia, dodajemy 4-5 truskawek do środka, rozgniatamy. Twaróg z żółtkiem dobrze rozdrabniamy, najlepiej w misce. Ja używam to tego ręcznej rozdrabniarki. Białko ubijamy na lekką pianę. Twaróg mieszamy łyżką z resztą składników.
Ciasto przekładamy na blat i formujemy 3 rulony, dobrze jest lekko podsypać mąką. Za pomocą noża wycinamy proste lub skośne kawałki ciasta. Gotujemy na średnim ogniu, w niewielkich partiach, kilkanaście sekund od wypłynięcia. Gotowe kopytka polewamy sosem śmietanowym, wykładamy resztę truskawek i polewamy syropem z truskawek.