Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leniwe można robić różnie. Moje są mocno serowe i puszyste, dzięki ubitej pianie z białek.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113062
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 585
Składniki
Ser zmielić, dodać do niego żółtka, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z serem i mąką. Z ciasta serowego formować wałki o średnicy ok. 3 cm, spłaszczyć, tępą stroną noża zrobić kratkę. Kroić ukośne kluski i natychmiast gotować w lekko osolonej wodzie. Czas gotowania to 2- 3 minuty. Leniwe można podawać polane stopionym masłem i posypane zrumienioną bułką tartą, z cukrem lub bez, jak kto lubi. :)) Smacznego.