Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam je, mogłabym jeść i jeść na okrągło, najlepiej smakują mi polane roztopionym masłem z bułka tartą i posypane cukrem mniammm......:):) Zawsze robię na oko, ale dziś zmierzyłam ilość składników. Czasem ser jest rzadki więc należy dosypać trochę maki
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy mąkę, cukier i żółtka, na końcu dodajemy pianę ubitą z białek.
Ciasto dzielimy na 3-4 części, na posypanym mąką stole formujemy rulonik tak jak robimy kopytka, kroimy nożem na ukośnie plasterki.
Wrzucamy na gotująca posoloną wodę. Gotujemy kilka chwil od wypłynięcia.
Polewamy stopionym masłem z dodatkiem bułki tartej i posypujemy cukrem...