Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam je, mogłabym jeść i jeść na okrągło, najlepiej smakują mi polane roztopionym masłem z bułka tartą i posypane cukrem mniammm......:):) Zawsze robię na oko, ale dziś zmierzyłam ilość składników. Czasem ser jest rzadki więc należy dosypać trochę maki
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6905
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5128
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2123
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6905
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5128
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2123
Składniki
Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy mąkę, cukier i żółtka, na końcu dodajemy pianę ubitą z białek.
Ciasto dzielimy na 3-4 części, na posypanym mąką stole formujemy rulonik tak jak robimy kopytka, kroimy nożem na ukośnie plasterki.
Wrzucamy na gotująca posoloną wodę. Gotujemy kilka chwil od wypłynięcia.
Polewamy stopionym masłem z dodatkiem bułki tartej i posypujemy cukrem...