Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i sprawdzony przepis na pyszne pierogi leniwe. Jest to klasyczne danie polskiej kuchni, które najlepiej smakuje z bułką tartą podsmażaną na maśle. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
• Rozdrobniony widelcem twaróg mieszamy z mąką pszenną, ziemniaczaną oraz solą • Następnie żółtko dodajemy do reszty składników a białko ubijamy na sztywno i postępujemy tak samo • Na koniec wyrabiamy ręcznie ciasto, formujemy wałki i kroimy na mniejsze kluseczki • Pierożki wrzucamy do wrzątku i gotujemy do wpłynięcia na powierzchnię przez kilka minut • Pierogi leniwe najlepiej podawać ze smażoną na maśle bułką tartą