Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leniwe pierogi pomidorowe polane masłem z prażonymi migdałami. Najlepsze podsmażone,.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 273
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 232
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1345
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 273
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 232
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1345
Składniki
Ugotowane i wystudzone ziemniaki przeciśnij przez praskę wraz z serem. Oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do sera i ziemniaków a białka ubij na sztywno. Dodaj ją potem do masy wraz z mąkami i koncentartem. Wyrób krótko masę. Podziel na trzy części i z każdej uformuj wałki obtaczając je w mące. Wałki pokrój w ukośne kluski. Gotować we wrzątku po wypłynieciu mniej wiecej 1 minutę. Polać masłem z prażonymi migdałami.