Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawinowym. Mozna je podać polane masełkiem z podsmażoną bułką tartą oprószone cukrem lub śmietaną czy jogurtem wybór jest duży w zależności od upodobań . Polecam
miska, praska do ziemniaków, garnuszek, nóż, deska, łyżka,
Pieczony kalafior nadaje zupie głębi smaku. Zupa jest pyszna.
Odsłon: 14
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 375
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 9838
Pieczony kalafior nadaje zupie głębi smaku. Zupa jest pyszna.
Odsłon: 14
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 375
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 9838
Składniki
Twaróg przeciskamy przez praskę do miski, dodajemy jajko, roztopione, wystudzone masło oraz obie maki . Wszystko mieszamy do połączenia składników, doprawiając do smaku solą. Masę dzielimy na porcje. Na oprószoną mąką deskę przekładamy porcje masy , z masy formujemy wałek i pod skosem kroimy kluski jak kopytka. Kluski wrzucamy na osolony, gotujący się wrzątek i gotujemy od momentu wypłynięcia nad wodę około 1 - 2 minut. Wyjmujemy łyżką cedzakową i podajemy z czym kto lubi. Ja podałam z tartą bułeczką podsmażoną na masełku i sosem żurawinowym. Smacznego
Gotową masę dzielimy na porcje.
Z masy formujemy wałek i pod skosem kroimy kluski jak kopytka.
Gotujemy w osolonym wrzątku 1 -2 minut od momentu wypłynięcia nad wodę.
Podajemy z czym kto lubi. Smacznego