Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka czy leniwe? Ja zawsze wybierałem kopytka ale dziś wybierały dzieci i na stole pojawiły się pyszne kluski leniwe.
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu, ostudzone ziemniaki mielimy w maszynce razem z białym serem. Dosypujemy powoli mąkę wyrabiając ciasto.
Ze spójnej masy odrywamy kawałek i robimy z niego wałek. Leniwe kluski odkrawamy nożem na ukos jak kopytka. Gotujemy kluseczki w osolonej ale niehulającej wodzie mieszając drewnianą łyżką. Od wypłynięcia jakieś 2 lub 3 minutki.
Pod wpisem link do przepisu na kopytka ... i też bez jajka ... ;)
Rodzinny przepis, który gościu u mnie w rodzinie już od 3 pokoleń. Klasyczny...
Odsłon: 49220
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 55
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 47
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13170
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5207
Jogurtowy obłoczek z pomarańczami to prawdziwy raj dla podniebienia. Lekki i...
Odsłon: 5056
Chleb tygrysi swoją nazwę zawdzięcza pięknym wzorom na chrupiącej skórce. Sam...
Odsłon: 12269
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 55
Moim zdaniem kasza jaglana jest bardzo niedoceniana jeśli chodzi o smak ale i...
Odsłon: 47
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 13170
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5207
Jogurtowy obłoczek z pomarańczami to prawdziwy raj dla podniebienia. Lekki i...
Odsłon: 5056
Chleb tygrysi swoją nazwę zawdzięcza pięknym wzorom na chrupiącej skórce. Sam...
Odsłon: 12269
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu, ostudzone ziemniaki mielimy w maszynce razem z białym serem. Dosypujemy powoli mąkę wyrabiając ciasto.
Ze spójnej masy odrywamy kawałek i robimy z niego wałek. Leniwe kluski odkrawamy nożem na ukos jak kopytka. Gotujemy kluseczki w osolonej ale niehulającej wodzie mieszając drewnianą łyżką. Od wypłynięcia jakieś 2 lub 3 minutki. Pod wpisem link do przepisu na kopytka ... i też bez jajka ... ;)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ryż z bakłażanem i fasolką
Dania główne
Chrupiące naleśniki z owocami morza
Dania główne
Serniczek pistacjowy z truskawkami
Dania główne
Roladki schabowe z parówkami
Ryż z bakłażanem i fasolką
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 12
Chrupiące naleśniki z owocami morza
Te proste i bardzo smaczne chrupiące naleśniki z owocami morza wręcz idealnie...
Odsłon: 137