Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron można wybrać wg gustu. Ja wybrałam penne :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 624
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420365
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1729
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 624
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420365
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1729
Składniki
Makaron ugotuj. Umyte kurki usmaż na maśle, aż odparuje z nich cała woda. Zdejmij z patelni i odłóż na bok. Obraną cebulę pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Boczek pokrój na małą kostkę.
Rozgrzej patelnie, ale bez tłuszczu. Włóż na nią boczek, a po chwili cebulę. Smaż razem kilka minut, aż boczek się zarumieni. Wówczas dodaj czosnek i jeszcze chwilkę smaż razem. Wrzuć przesmażone kurki, wymieszaj.
Zmniejsz ogień na minimalny. Dodaj śmietankę. Mieszaj do połączenia się składników. Dodaj soli oraz pieprzu.