Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron można wybrać wg gustu. Ja wybrałam penne :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10944
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3554
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2650
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10944
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3554
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2650
Składniki
Makaron ugotuj. Umyte kurki usmaż na maśle, aż odparuje z nich cała woda. Zdejmij z patelni i odłóż na bok. Obraną cebulę pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Boczek pokrój na małą kostkę.
Rozgrzej patelnie, ale bez tłuszczu. Włóż na nią boczek, a po chwili cebulę. Smaż razem kilka minut, aż boczek się zarumieni. Wówczas dodaj czosnek i jeszcze chwilkę smaż razem. Wrzuć przesmażone kurki, wymieszaj.
Zmniejsz ogień na minimalny. Dodaj śmietankę. Mieszaj do połączenia się składników. Dodaj soli oraz pieprzu.