Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron można wybrać wg gustu. Ja wybrałam penne :)
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12427
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4531
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 69
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12427
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4531
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 69
Składniki
Makaron ugotuj. Umyte kurki usmaż na maśle, aż odparuje z nich cała woda. Zdejmij z patelni i odłóż na bok. Obraną cebulę pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Boczek pokrój na małą kostkę.
Rozgrzej patelnie, ale bez tłuszczu. Włóż na nią boczek, a po chwili cebulę. Smaż razem kilka minut, aż boczek się zarumieni. Wówczas dodaj czosnek i jeszcze chwilkę smaż razem. Wrzuć przesmażone kurki, wymieszaj.
Zmniejsz ogień na minimalny. Dodaj śmietankę. Mieszaj do połączenia się składników. Dodaj soli oraz pieprzu.