Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, bardzo pyszny i syty. Dawne Plemiona Indian (np. Arikara, Cherokee itp... ), oprócz uprawy roślin takich jak Dynia żołędziowa, zbierali zioła i warzywa dzikie , jadali także ryby Oto danie które łączy w sobie Dynie żołędziową , dzikie żółte marchewki , dzikie zioła jak cebule, czosnki dzikie i szczaw kobylak. Inspiracja aranżacji dania to Papuga Karolińska - jedyny, rodzimy acz wymarły już gatunek papugi zamieszkujący amerykę północną. Ostatni engzemplarz zginął w bagiennych lasach Okefenokee w roku 1904 (obecnie naukowcy myślą o wskrzeszeniu tego gatunku drogą invitro z pozyskanego materiału DNA)
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 213
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 675
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 213
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 675
Składniki
Na rozgrzanym oleju blanszujemy cebulkę z czosnkiem, selerem naciowym i marchewką pokrojone w kostke. Po czy dodajemy filet z ryby i pokrojoną w kostkę dynię .. Dusimy do miękkości , doprawiając przyprawami i posiekanymi listkami cytrusów . Dolewamy nieco wody aby danie nie było zbyt gęste . Gdy już dynia zacznie się rozpadać a ryba nie będzie surowa , podajemy na ciepło z liśćmi świeżego szczawiu dzikiego i szczypiorkami ...