Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, bardzo pyszny i syty. Dawne Plemiona Indian (np. Arikara, Cherokee itp... ), oprócz uprawy roślin takich jak Dynia żołędziowa, zbierali zioła i warzywa dzikie , jadali także ryby Oto danie które łączy w sobie Dynie żołędziową , dzikie żółte marchewki , dzikie zioła jak cebule, czosnki dzikie i szczaw kobylak. Inspiracja aranżacji dania to Papuga Karolińska - jedyny, rodzimy acz wymarły już gatunek papugi zamieszkujący amerykę północną. Ostatni engzemplarz zginął w bagiennych lasach Okefenokee w roku 1904 (obecnie naukowcy myślą o wskrzeszeniu tego gatunku drogą invitro z pozyskanego materiału DNA)
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 69
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1122
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 69
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1122
Składniki
Na rozgrzanym oleju blanszujemy cebulkę z czosnkiem, selerem naciowym i marchewką pokrojone w kostke. Po czy dodajemy filet z ryby i pokrojoną w kostkę dynię .. Dusimy do miękkości , doprawiając przyprawami i posiekanymi listkami cytrusów . Dolewamy nieco wody aby danie nie było zbyt gęste . Gdy już dynia zacznie się rozpadać a ryba nie będzie surowa , podajemy na ciepło z liśćmi świeżego szczawiu dzikiego i szczypiorkami ...