Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna ryba z warzywami.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8444
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2955
Polecam.
Odsłon: 1696
Polecam.
Odsłon: 491
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8444
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2955
Polecam.
Odsłon: 1696
Polecam.
Odsłon: 491
Składniki
Rybę sprawić, umyć, odciąć głowę, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na ok. 30 minut. Pory umyć, pokroić w talarki, cebulę w piórka, papryki pokroić w paski. Wszystkie warzywa wymieszać, oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą. Rybę umieścić w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą i obłożyć warzywami (część z nich włożyć do środka ryby). Całość obłożyć wiórkami masła. Naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika 200oC na 40 minut. Podawać z młodymi ziemniakami.