Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna ryba z warzywami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12337
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1389
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13172
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5413
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12337
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1389
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13172
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5413
Składniki
Rybę sprawić, umyć, odciąć głowę, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na ok. 30 minut. Pory umyć, pokroić w talarki, cebulę w piórka, papryki pokroić w paski. Wszystkie warzywa wymieszać, oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą. Rybę umieścić w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą i obłożyć warzywami (część z nich włożyć do środka ryby). Całość obłożyć wiórkami masła. Naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika 200oC na 40 minut. Podawać z młodymi ziemniakami.