Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna ryba z warzywami.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1035
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 661
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1035
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 661
Składniki
Rybę sprawić, umyć, odciąć głowę, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na ok. 30 minut. Pory umyć, pokroić w talarki, cebulę w piórka, papryki pokroić w paski. Wszystkie warzywa wymieszać, oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą. Rybę umieścić w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą i obłożyć warzywami (część z nich włożyć do środka ryby). Całość obłożyć wiórkami masła. Naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika 200oC na 40 minut. Podawać z młodymi ziemniakami.