Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Litewska botwinka"
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 80
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 4466
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 50
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 80
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 4466
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 50
Składniki
Mięso umyć, zalać litrem wody, dodać oczyszczoną włoszczyznę i obrane ziemniaki, pokrojone w kostkę. Gotować ok. godziny, do miękkości mięsa.
Botwinkę umyć i oczyścić, pokroić drobno. Zalać szklanką wody, dodać sok z cytryny i łyżkę masła. Dusić ok. 15 minut.
Mięso pokroić, do wywaru wcisnąć czosnek, połączyć z ugotowaną botwinką. Zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem. Dekorować ćwiartkami jajek i zieleniną.
ok. 90 minut.Źródło: Twoje Imperium