Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łódeczki faszerowane mięsem"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Ziemniaki umyj i ugotuj (15 min). Przekrój wzdłuż i wyżłób, by powstała łódeczka. Czosnek przeciśnij przez praskę, a warzywa pokrój drobno. Wymieszaj, dopraw pieprzem, solą i oregano.
Dodaj jajko i śmietanę oraz bułkę tartą. Napełnij ziemniaki nadzieniem. Wlej do brytfanny pomidory i dopraw je solą, pieprzem i listkami bazylii. Ułóż ziemniaki i posyp je tartym serem. Piecz 30 min w 180 °C.
Czas przygotowania: 65 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14