Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Film o piratach dał mi natchnienie na to danie.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20760
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28727
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1089
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4421
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20760
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28727
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1089
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4421
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, Pieczarki w mniejsze kawałki. Wszystko razem podsmażyć i doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do ostygnięcia.
Z Filetu wykroić środek tak aby filety wyglądały jak łódeczki. Odkrojony kawałek posłuży za przykrycie. Powstałe wgłębienie delikatnie rozbić aby nie uszkodzić dna naszej łódeczki. Posypać z wierzchu ziołami i przyprawą 5 smaków.
Łódeczki wypełnić pieczarkami z cebulą. Mozzarelle pokroić w kostkę i powciskać w łódeczki.
Przykryć wcześniej wyciętymi kawałkami i ponownie posypać wszystko przyprawami. Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 15-20 minut
Smacznego